Akroteam Lohja Ry järjesti viime viikonloppuna, 26.-28.4. Akrobatiavoimistellun luokkakilpailut, Acro Spring Cup, Kisakallion urheiluopistolla Susi Training Centerissa. Kisat olivat osallistujamäärältään tähän mennessä suurimmat Suomessa järjestetyt lajin luokkakilpailut ja kestoltaan ensimmäistä kertaa 3-päiväiset. Perjantaina kisaamisen aloittivat luokat 5 ja 6, näissä luokissa voimistelijoiden kokoonpanot suorittavat kilpailussa joko 2 tai 3 kilpailusarjaa.

Lauantaina jatkui luokkien 5 ja 6 kilpailu, kilpailukanveesilla näytti taitojaan myös 4 luokissa kilpailevia, yksilösuorituksia akropuilla ja taitavat kilpashow - ryhmät. 

Sunnuntaina kilpailu eteni kolmella suoritusalueella. Viimeisenä kisapäivänä nähtiin luokkien 1 -4 sekä Stara – luokan suorituksia, yksilösuorituksia akropuilla sekä lasten ja nuorten ryhmien Show-sarjoja.

Kilpailut numeroina:

- Yhteensä n. 900 osallistujaa (voimistelijat) ja heidän valmentajansa

- pe n. 125, la 350 ja su 550

- Yhteensä nähtiin viikonlopun aikana 536 kilpailusuoritusta (näissä oli mukana1300 henkilöä)

- Yhteensä 40 tuomaria arvioimassa suorituksia

- 16 osallistuvaa seuraa 

- Ulkolaisia seuroja Virosta (3) ja Liettuasta (1), näissä yhteensä n 170 voimistelijaa

- Akroteam Lohjan voimistelijoita kilpailemassa n. 60

Liettuasta mukana ollut seura, Skrydis, osallistui kilpailuihin myös unified-joukkueella. Osa joukkueen voimistelijoista on esiintynyt ja kilpaillut aiemminkin kansainvälisesti (para -voimistelukisoissa) mm Special Olympics -kilpailuissa 2023 ja down-voimistelijoiden EM-kilpailussa Italiassa. Esitykset olivat hienoja..Olisi hienoa saada vastaavantyyppisiä ryhmiä akrobatiavoimistelussa myös Suomeen.

Skrydis, Liettua (tässä ryhmässä oli mukana erityslapsia/nuoria). 

Akroteamin voimistelijat tekivät kisoissa hienoja suorituksia ja useat sijoittuivat palkintosijoille. 

Kilpailun tulokset ovat nähtävissä voimisteluliiton Kisanet - palvelussa (https://kisanet.fi/#/event/details/2977/summary)6. luokan trioissa ( = SM-taso ) kokoonpano Julia Jormanainen, Isa Järvinen ja Sara Stenbacka saavuttivat nosto- ja yhdistelmäohjelmillaan kultaa, sekä heittosarjalla hopeaa. Kokoonpanon kauden päätavoite, SM-kisat, järjestetään toukokuussa. Lajin SM-kisoihin Mikkelissä on osallistumassa yhteensä 3 Akroteamin kokoonpanoa.

kuvat: Maiju Lehtinen photography

Kilpailuiden järjestäminen onnistui seuran talkoolaisilta erinomaisesti. Hyvänä asiantuntevana tukena järjestelyissä olivat Kisakallion Urheiluopiston osaavat resurssit, olosuhdevastaavat, huolto sekä mm. majoitus - ja ravintolapalvelut.